Koçyayla Ortaokulu

Vizyon: Sürekli gelişme düşüncesinden hareketle, yaratıcılığı, yenilikleri destekleyen ve yetiştirdiği öz güveni yüksek bireylerle ülkesini tüm dünyada temsil eden bir okul olmak.

Misyon: Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı Cumhuriyet ilkelerinden ödün vermeyen çalışkan, bilgi ve birikimlerini tüm insanlık yararına kullanan, topluma yararlı, paylaşımcı, yaratıcı ve pozitif düşünen yarattığı değerlerle ülkesini tüm dünyada temsil eden nitelikli bireyler yetiştirmek.

Başarılar: Atletizm alanında kazanılmış madalyalar, MEVLANA Köşesi yarışmasında birincilik, 2013-2014 dönemi TEOG İlçe birinciliği.

Saatler: 08.30- 14.40
Isınma: Kaloriferli
Servis Bilgisi: Öğretmen servisi ve taşımalı öğrenci servisi bulunmaktadır.
Sportif Etkinlikler: Okulumuz atletizm alanında ilçe, il ve iller arası müsabakalarda önemli başarılar elde etmiştir.
Bilimsel Etkinlikler: Tübitak 4006 Projesi
Proje Çalışmaları: Mevlana Köşesi Projesi, Geri Dönüşüm Projesi, Seyyar Kütüphane Projesi, Hatıra Ormanı Projesi.

Telefon - 0442 574 20 74

WEB - https://kocyaylaoo.meb.k12.tr

Adres - KOÇYAYLA MAH. KOÇYAYLA KÜME EVLERİ NO 104 TEKMAN / ERZURUM

Öğretim Şekli :Normal Eğitim

Yerleşim Yeri - Kışları soğuk ve kar yağışlı, yazları serin ve yağmur yağışlı geçmektedir. Tarım yok denecek kadar azdır. Genel çoğunluk hayvancılık ile uğraşmaktadır. Koçyayla mahallesine bağlı üç sokak (mezra) bulunmaktadır: Bilezik, Uslu ve Oymataş.

Adres - KOÇYAYLA MAH. KOÇYAYLA KÜME EVLERİ NO 104 TEKMAN / ERZURUM

Ulaşım Ulaşım kara yolu ile sağlanmaktadır.

İl/İlçe Merkezine Uzaklık Koçyayla Ortaokulu´nun Tekman ilçe merkezine uzaklığı 25 km, Erzurum il merkezine karayolu uzaklığı 175 km, dağ yolu uzaklığı ise yaklaşık 95 km’dir.